TOPSHIT PHOTOGRAPHY blog

Photography, Fine Art, Wet Plate Collodion, Alternative photography

Zmagovalec EMZINOVE Fotografije leta je Samo Rovan in Maja Hitij – reportaža!

with 6 comments

RTV SLO je prekršil embargo na novice in na facebooku je to stara novica, zatorej TUKAJ so rezultati Emzinovega natečaja fotografija leta. Zmagovalca staSamo Rovan za avtorsko in Maja Hitij za reportažo! Rokinroll od srca!

Written by Borut Peterlin

9 February, 2009 at 22:24

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. katera bedarija, britje norcev iz nas ki smo čakali na nekoliko bolj uradno in svečano razglasitev rezultatov

  Marko

  9 February, 2009 at 23:28

 2. drugače pa čestitam obema, na hitro pogledano sta obe seriji odlični

  Marko

  9 February, 2009 at 23:32

 3. Kaj naj si mislim o zmagovalcu? vsekakor vredno poguma, da je poslal serijo in na koncu tudi zmagal… vendar roko na srce kljub uokvirjenemu in malce na silo prezentiranem kontekstu, fotografije niso nič novega, znotraj te branže je trenutno trend, da se fotografira poroke na reportažni način, kar je Samotu vsekakor zelo lepo uspelo. Ne bi rad podcenjeval njegovega dela, nasprotno, glede prispevkov za Em… leta, so njegove fotografije prava popestritev, če pa je serija res tako izstopajoča ve pa le vsevedna žirija, ki bi se lahko malo bolj razgledala po trenutnih fotografskih trendih, tudi znotraj poročne fotografije… Mislim, da je precej avtorjev poslalo bolj izvirne serije, ki so tako v fotografskem kot umetniškem smislu bolj unikatne od zmagovalne. Vendar, kot že tolikokrat do sedaj ima komisija vedno prav in prav je, da ima prav…
  In prav je, da je Fotografija leta in prav je, da so izbrali kar so izbrali… in prav je, da se bodo fotografi sami odločali ali bodo še pošiljajli na ta natečaj…

  bophot

  12 February, 2009 at 09:19

 4. Se strinjam. Komisija ima vedno prav. Pravila so jasna in kdor pošlje fotke, jih sprejme. Sam sem zmagal leta 1997, 1998 sem dobil reportažno nagrado, leta 1999 drugo nagrado in od takrat pošiljam vsako leto, a nikoli nisem bil več med nagrajenci. Letos s serijo Flower Power še v ožji izbor nisem prišel, pa niti sebe niti koga drugega, ne posipavam s pepelom.

  Pomembneje mi je, da imam neko serijo na koncu leta za pokazat, kakor pa, da se enostavno samo pritožujem kako je vse u kurcu.

  B5

  Borut Peterlin

  12 February, 2009 at 10:43

 5. Fotografske trende narekuje tvoj blog, bophot?

  Jože

  12 February, 2009 at 11:09


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: